Nove mere koje država sprema za privatni sektor? - Tromesečna pomoć od 30.000 dinara po zaposlenom u malim firmama i 15.000 za srednje i velike

novcana pomocJedna od glavnih mera države za spas srpske privrede čije je predstavljanje bilo najavljeno za nedelju, 29. marta, ali je pomereno za utorak, trebalo bi da obuhvati konkretnu novčanu pomoć za radnike u privatnom sektoru u Srbiji.

Opširnije

 

Oбавештење привредним субјектима у вези са поступком за издавање дозвола за кретање у времену од 20 до 05 часова

грб општинеОбавештамо вас да, у складу са Наредбом о ограничењу и забрани кретања лица на територији Републике Србије („Службени гласник РС“, број 34/20), дозволе за кретање у времену од 20 до 05 часова (у даљем тексту: дозвола) издаје Министарство унутрашњих послова.

Опширније

 

Malim i srednjim preduzećima krediti iz Fonda za razvoj sa kamatom do 1%

kamatne stopeKako bi pomogla privredi Narodna banka Srbije već je snizila referentnu kamatnu stopu, što omogućava jeftinije kredite, a u Vladi rade i na dodatnim merama kako bi pomogli privredu.

Opširnije

 

Digitalna zajednica zbog koronavirusa predlaže odlaganje testa samostalnosti za početak juna

digitalna zajednicaDigitalna zajednica uputila je otvoreno pismo Vladi Srbije sa ciljem da se zbog globalne pandemije virusa COVID-19 odloži primena odredbe člana 85. Zakona o porezu na dohodak građana kojim se uvodi test samostalnosti preduzetnika, kao i da se produži rok za iskorišćavanje poreskih olakšica od strane poslodavaca za novozaposlena lica.

Opširnije

 

Privredna komora Srbije pokrenula COVID 19 info servis za privredu

info servis pksPovodom aktuelne situacije izazvane virusom korona (COVID 19), Privredna komora Srbije (PKS) pokrenula je novi, specijalizovani info servis putem kojeg privrednici mogu da se informišu o svim ključnim pitanjima u vezi sa poslovanje, u zemlji i inostranstvu, uticaju na pojedine sektore, kao i o najnovijim dešavanjima, zvaničnim preporukama i merama.

Opširnije