Poreski podsticaji za investitore i novi Zakon o alternativnim investicionim fondovima kao osnova razvoja domaćeg SME sektora

imagesRadna grupa koju predvode predstavnici Ministarstva Finansija Republike Srbije izradila je nacrt Zakona o alternativnim investicionim fondovima koji ima za cilj da usaglasi domaći regulatorni okvir sa odgovarajućim direktivama EU, ali i da omogući bolje finansiranje mikro, malih i srednjih kompanija (SME) u Srbiji.

Opširnije

Vlada opredelila 300 miliona dinara za promociju preduzetništva i samozapošljavanja

48CDA602 5887 4E3D AE57 A6A1C9EACCC4Vlada Republike Srbije usvojila je na sednici održanoj u četvrtak, 18. jula, Zaključak o usvajanju Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja za koji je opredeljeno ukupno 300 miliona dinara bespovratnih sredstava.

Opširnije

Business Internationalisation Forum - Poslovni susreti u Banji Vrućici okupljaju predstavnike malih i srednjih preduzeća

RASRazvojna agencija Srbije (RAS), kao partner u okviru Evropske mreže preduzetništva (EEN), organizuje poslovne susrete u okviru Business Internationalisation Forum. Događaj će se održati 7. i 8. novembra 2019. godine u Banji Vrućici, u Tesliću, Republika Srpska.

Opširnije

Obaveznost članstva u Privrednoj komori Srbije u skladu sa Ustavom

Privredna komora SrbijeOdlukom Ustavnog suda broj IUz-249/2016, potvrđena je obaveznost članstva u Privrednoj komori Srbije ("Službenom glasniku RS", broj 45/2019).

Opširnije

EIB do 2022. ulaže 500 mil EUR u srpsku infrastrukturu - U planu i krediti privredi u istom iznosu

indexEvropska investiciona banka (EIB) počela je novi ciklus investicija u infrastrukturne i druge projekte u Srbiji vredan više od 0,5 mlrd EUR, a u idealnoj situaciji, kaže za Tanjug direktorka kancelarije EIB-a za Zapadni Balkan Dubravka Negre, sva sredstva biće upotrebljena do 2022. godine.

Opširnije