Na teritoriji opštine Stara Pazova neke od najuspešnijih svetskih kompanija su izgradile svoja postrojenja i to: Mercedes-Benz, Nestle, Volvo, Husqvarna, Gorenje, DHL, Muhlbauer, Alumil, Milšped, Grubin, Greiner i JP Packaging, Artinvest i mnoge druge.

postojeći investitori u opštini stara pazova

Budući investitori

U opštini Stara Pazova realizovane su ili su u fazi realizacije sledeće investicije:

 1. 1. Švedska kompanija Scania na parceli od oko 3 hektara u industrijskoj zoni u Krnješevcima, otvorila je prodajno servisni centar za svoja vozila aprila 2013. godine.
 2. 2. Nemačka kompanija Obo Betterman otvorila je poslovni objekat u industrijskoj zoni u Staroj Pazovi sredinom 2013. godine. Objekat zauzima površinu od 1.800 m2 magacinskog i 600 m2 ostalog prostora. Vrednost investicije je 2,3 miliona EUR.
 3. 3.Kompanija Milšped d.o.o. završila je izgradnju skladišnog prostora u Krnješevcima na 17.000 m2 septembra 2013. godine i time otvorila oko 220 novih radnih mesta.
 4. 4. Francuska kompanija Streit Groupe je kupila 2,6 hektara opštinskog zemljišta i krajem 2013. godine završila izgradnju fabrike za proizvodnju turbina za automobile u industrijskoj zoni Stara Pazova čime je otvorila 150 radnih mesta. Vrednost investicije je 6 miliona EUR.
 5. 5. Belgijska kompanija Delhaize otvorila je distributivni centar za Balkan na 70.000 m2, u centralnoj radnoj zoni u Staroj Pazovi novembra 2014. godine. Vrednost investicije je 50 miliona EUR, a planiran broj zaposlenih oko 750.
 6. 6. Austrijska kompanija EyeMaxx otvorila je prvi objekat logističkog centra od 17.000 m2 u centralnoj radnoj zoni (južni deo). Vrednost investicije je 10 miliona EUR, a planiran broj zaposlenih je nekoliko stotina.
 7. 7. Delta DMD izgradila je distributivni centar u centralnoj radnoj zoni u Staroj Pazovi, marta 2015. godine. Površina objekta je 20.400 m2. Vrednost investicije je 10,2 miliona EUR, a planiran broj zaposlenih 400.
 8. 8. Kompanija Quattro houses kupila je 4,1 hektar opštinskog zemljišta u Golubincima. Izgradnja fabrike za proizvodnju elemenata od prefabrikovanog betona je u toku ishodovanja lokacijske dozvole. Vrednost investicije je 18 miliona EUR, a planiran broj zaposlenih je oko 200 u naredne dve godine.
 9. 9. Nemačka trgovinska kompanija "Lidl" kupila je parcelu površine oko 20 hektara u staropazovačkoj najatraktivnijoj industrjskoj zoni u blizini auto-puta E-75 (Beograd-Subotica), čime se nagoveštava skori početak izgradnje glavnog "Lidl" distributivnog centra.
 10. 10. “Bellanta” d.o.o. je kompanija koja se bavi proizvodnjom kuhinja, članica je vodeće evropske grupacije (ILCAM) za proizvodnju nameštaja, čije je sedište u Italiji. Osnovana je 2014. godine i od tada veoma uspešno posluje. Trenutno zapošljava oko 20 radnika.
 11. 11.Italijanska kompanija „Plados-Telma“ d.o.o. je jedna od vodećih svetskih proizvođača sudopera  napravljenih od kvalitetnih materijala i slavina, uređaja i aspiratora u granitnim bojama. Svoju prvu fabriku van Italije otvorila je u Novoj Pazovi početkom 2015. godine. U pogon i u opremu uloženo je oko 2 miliona evra, a fazno će biti zaposleno ok 100 radnika. 
 12. 12. „Pneumo-Logic“ d.o.o. je domaća kompanija, osnovana 1992. godine, specijalizovana za proizvodnju sistema za grejanje i klimatizaciju autobusa, kamiona, železničkih i specijalizovanih vozila. Danas kompanija zapošljava više od 40 visoko obrazovanih i kvalifikovanih radnika. Poseban akcenat je na stalnom usavršavanju stručnog kadra i podizanju kvaliteta na još viši nivo. U 2016. godini kompanija je preseljena u novoizgrađen proizvodno-servisni centar u industrijskoj zoni u Staroj Pazovi. 
 13. 13.  Italijanska kompanija „De Rigo Refrigeration“ d.o.o. je otvorena 2014. godine u Staroj Pazovi. Kompanija se bavi proizvodnjom rashladnih uređaja u kojoj je posao našlo oko 100 radnika. Veći deo proizvodnje namenjen je trgovinskim lancima jugoistočne Evrope i Rusije. Proizvodnja se odvija u hali površine 8.000 kvadrata. Do sada su investitori uložili 3,5 miliona evra, a u planu je i povećanje kapaciteta i zapošljavanje još radnika. 

Realizacija navedenih investicija pozitivno utiče na ekonomski razvoj opštine Stara Pazova, povećava se broj zaposlenih radnika za oko 2.000, što doprinosi smanjenju nezaposlenosti na teritoriji opštine.